Friday, May 8, 2009

8 Top Things Google Looks For Ranking Your Website’s Pages

Although Google looks at over 100 different criteria (which can change in importance over time) for ranking pages, here are the top aspects or elements that are currently deemed a “must-do” if you are serious about a top ranking. Other elements will be discussed later on that are also important.

The following are listed in approximate order of importance, with the first two items being more important than the others:

1. Keywords used in link text – both on your site and especially on other websites that point to your site. And the more links you have on other sites that point to your site and that contain your most important keywords, the better, all else being equal. (This is extra important if you are targeting broad, generic or otherwise “competitive” search terms)

2. Keywords used in the title of your Web pages (between the tags).

3. Keywords used in headings (H1,H2) and in the body of your Web pages.

4. The PageRank (PR) of your web pages, which in turn is dependent on the number of links that point to your site from other sites. The importance of these incoming links in turn is dependent on the PageRank of the linking page, which in turn is dependent on the number of incoming links to that page, and so on.

5. Web pages that contain at least 200 words of relevant text content. The more web pages on the site, the better chance of ranking well for a larger number of keyword phrases.

6. How often the content on your site is updated. You should update your site once a month if possible.

7. How fast you are obtaining new links (too many links too fast is a bad thing).

8. How old the site is, how old individual web pages are, and how old links to a site re. In general, the older the site and the older a link is, the better. So don’t wait unnecessarily before launching a new site, a new page or obtaining new links to your site.

Put simply, to rank well on Google, you need to optimize your website for your best keywords, get as many important and relevant sites to link to your site as you can, make sure the text of those links contain your best keywords, and don’t do anything that looks “unnatural”, “manipulative”, or “spammy” to Google.

(Source : Google SEO Secrets (How to Get a Top Ranking With Search Engine Optimization) written by Dan Sisson)

15 comments :

DeLiA May 8, 2009 at 9:24 PM  

shoutbox-nya dikemanain, Mas Tripz..??

asunsun May 8, 2009 at 9:34 PM  

evening $mile from China, please $mile back

loedins May 8, 2009 at 9:57 PM  

Nice article.... happy weekend

RiP666 May 10, 2009 at 5:07 AM  

wooow nice bro, bs buat pembelajaran nih ^^

My Bank May 11, 2009 at 4:15 PM  

$$mile today hope you $mile me back

Arif.Ust May 13, 2009 at 9:32 AM  

sip informasinya visit my blog ok http://arifust.web.id

Lyla May 14, 2009 at 10:05 AM  

kalo aku posting pake bhs inggris kenapa di search google yang muncul hanya judul postingan dan deskripsi blogku, tapi kalo aku posting pake bahasa indonesia kenapa judul dan sebagian isi postingan muncul di search google. Kenapa ya, tp itu terjadi kalo aku pake blogspot, tp kalo aku pake domain gak seperti itu. Kalo blogku yang pake domain muncul semua judul dan sebagian isi postingan di search google.

Oya... aku jg udh ngecek postingan temen yang pake bhs inggris dng blog yang blogspot bukan yang domain. Maap komentarku terlalu panjang :)

tripzibit2 May 15, 2009 at 4:46 PM  

(Lyla) Saya juga kurang begitu paham ya mbak. Tp, kayaknya itu tergantung dr meta-tag di blog-nya mbak Lyla.

Maaf ya mbak kalo jawabannya kurang memuaskan

baburinix! May 15, 2009 at 6:15 PM  

wah ramenih blog ....buat tanya jawabnya
salam kenal aja ya.

jika anda ikut yang ini silakan, tp
Sebelum Sign Up silahkan memilih barang yang Anda inginkan ! Data anda harus benar dan jujur. SEPENUHNYA GRATIS, Anda hanya diminta merekomendasikan teman-teman anda untuk daftar gratis bergabung dalam link Anda. Bila sudah mencapai kredit yang dibutuhkan sesuai hadiah anda pilih, hadiah akan dikirim!
Contoh : Blackberry 8800 series membutuhkan 28 kredit artinya ajak 28 orang teman anda daftar gratis untuk bergabung melalui refferal id anda.

Lyla May 19, 2009 at 5:17 PM  

wah gak tergantung meta tag kyknya. meta tag ku udh bener, aku jg liat punya mas Tony yang pake bhs inggris jg sama hasilnya kalo di google yg muncul cuma judul sama deskripsi, tp herannya aku liat2 yang pake domain kalo postingan inggris yang muncul judul dan isi postingan.

nah ini aku ambil contoh postinganmu ttg Incubus and Succubus Unsolved Mysteries In The World. Aku search di google ini hasilnya "Unsolved Mysteries In The World: Incubus and Succubus
Unsolved Mysteries In The World. Beasts & Monsters, Conspiracies, Mystical Places, Hidden Cities, Hidden Treasures, ... -Demonic Entity-, Incubus & Succubus ..."

Nah yang muncul judul postinganmu sama deskripsi blogmu kan?? nah begitu jg dng blogku kalo aku posting bhs inggris tp kalo bhs indonesia gak gitu. Kalo pake bhs indonesia muncul judul dan sebagian dari postingan tsb.

Lyla May 20, 2009 at 6:10 PM  

jalan2 sore keujanan lagi hiks...

Kimmy May 20, 2009 at 6:11 PM  

Hello..dropping in, have a nice day. would you like to xchange link with me??

krisleaviray May 23, 2009 at 6:14 AM  

i've got a tag for you. I hope it could help increase your PR and technorati rank.

Ary May 25, 2009 at 5:47 PM  

thanks for share this info. a very useful article :-)

networkinside May 30, 2009 at 8:23 PM  

mampir ah... meninggalkan jejak sejenak

RSS to JavaScript

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP